Építészet-szolgáltatás » Szolgáltatások

Szolgáltatások


Megjegyzés: Kiváló minőségű nyílászárók ma már technikailag az épület részeit képezik. Ebből az okból kifolyólag a minőségbiztosított szerelés egyre fontosabb szerepet játszik.
Ablakok és ajtók hosszútávú biztonságos működése nagyban függ a beszereléstől. A több éves tapasztalat és szakmai ismeretek minket igazolnak. A konzultációk alatt és vásárlás után is ránk mindig számíthat.

A teljes körű szolgáltatást, karbantartási tanácsok, garanciális szolgáltatások ez mind egy helyen megtalálható.

Karbantartás

Minden szállítás tartalmazza a használati és karbantartási útmutatót.

Ablakok árucikkek, a garancia időtartama a szerződésben rögzítettek szerint, de minden más pontban a garanciális feltételek érvényesek az Energie Fenster szerződési feltételében rögzítettek a szerint.
Értékmegőrzésére vonatkozó használat és használhatóság; kezdve a garanciális időszak alatt is, a rendszeres ellenőrzés, karbantartás, nem a beszállító feladata.
Természetesen, ha szükségesnek érzi, felár ellenében az éves karbantartást, javítást, elvégezzük.
Az átfogó termékellenőrzési intézkedések, megnövelik a termék élettartamát.

Fontos: mivel Ön a nyílászáró használója, ha a nyílászáró nem megfelelően működik, elállítódik, vagy elkopik egy alkatrész, azt kérjük időben jelezze, a helytelen használat nem tartózik a garanciális követelések közé.

Figyeljen már az építkezés során…

Az építési fázisban van!?
Fordítson több figyelmet a nyílászárók védelmére, különösen ha még az épületben belső vagy külső munkálatok vannak (vakolás, glettelés, színezés, stb...) .
Fóliázzák le vagy használjanak megfelelő anyagokat a termékek védelmére.
Üveget soha ne vegyszerrel, vagy kaparó pl.: borotvapenge, kés és egyéb szerszámokkal tisztítsanak. Esetlegesen a nyílászáróra rá fröccsenő anyagok, glett, vakolat, festék stb.. azonnal el kell távolítani. Ragasztó szalag esetén csak a legmegfelelőbb terméket válassza, és óvni kell, nehogy a nap ráégesse, időben azonnal eltávolítandó.

Általános tisztítás

Semleges tisztítószereket használjon, töményebb, agresszív anyagokat, mosó-vagy súrolószert nem szabad használni, mert ezek károsíthatják a felületet.

Karbantartás+védelem a fa lazúr esetén

Felhívjuk figyelmét, hogy a garancia csak a megfelelő karbantartás és ápolás esetén érvényes.
A lazúrfestés időállósága attól is függ, hogy milyen az épület elhelyezkedése, milyen időjárás és környezeti hatások érik, így a rendszeres ellenőrzések, különösen a külső felületnek a karbantartása hosszú távon elengedhetetlen.
A speciális tisztítószerek és ápolószereknek köszönhetően a fa felülete mindig frissen néz ki, nemcsak véd az időjárástól, hanem megnöveli az élettartamát a nyílászáróknak.
A felújító polírozást általában a lazúr felületeknél 3-4 év után, a takaró felületeknél körülbelül 4-5 év ajánlott elvégezni.
Az eloxált és silikonozott felületek nem festhetőek.

Vasalat és tömítés

A nyílászárók kiváló minőségű vasalattal vannak felszerelve, de annak érdekében, hogy tökéletesen elláthassa a feladatát, évente egyszer ajánlottan olajozni és zsírozni kell.
A nyílászáró karbantartást nem igénylő tömítéssel van ellátva. Ezeket évente úgy kell ellenőrizni, hogy ellenőrizzük a tömítő funkciója megfelelő-e.

Szellőztetés:

Kérjük, vegye figyelembe hogy az építkezés időszakában és 4 hónappal később is ajánlott a helyiségek szellőztetése, hogy a páraképződés ne okozzon kárt a nyílászáróiban. Készházak és faházak esetén is ugyan úgy ajánlott, mivel az aljzatbetonozásnál keletkező páratartalom nagyon magas.
Természetesen később is ugyan úgy vonatkozik az átfogó szellőztetés az épületre, mivel a nyílászárók nagyon jól szigetelnek. A téli szellőztetést minden esetben javasoljuk: naponta kb.2x5-8 percre kitárni az ablakot. Ez a fajta szellőzés jelentős páratartalom csökkenést eredményez, a friss laktér jobban felfűthető.